Semi-permanent bouwhekwerk of gaashekwerk?

Bij de keuze van een hek voor langdurige bouwprojecten moet je goed nadenken wat je wilt bereiken. Kies je voor een semi-permanent bouwhekwerk of gaashekwerk? Voor beide keuzes worden palen in de grond gedreven waar gaas of bouwhek aan bevestigd wordt. Er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen deze 2 hekwerken. De keuze voor een bepaald hek is afhankelijk van je eisen en verwachtingen.

Neem de volgende punten mee in de overweging;
– Zijn er naast of bij de hoofdingang, meer (tijdelijke) transport doorgangen nodig.
– Is hergebruik van het hek gewenst.
– Moet het hek volledig op dit werk afgeschreven worden.
– Hoeveel waarde wordt aan de uitstraling van het project gehecht.
– Hoe groot is de kans op schade.
– In hoeverre moet het hek naast begrenzing ook voor veiligheid zorgen.

Flexibiliteit tijdens het bouwproces
Een gaashekwerk staat vast en kan niet zonder schade worden opengemaakt. Bouwhekken zijn flexibel. Er kan overal een opening gemaakt worden voor speciaal transport. Bouwverkeer wordt niet belemmerd door een enkele doorgang. Het gebruik van High Security klemmen waarborgt dat enkel openingen worden gecreëerd waar u dat wenst.

Hergebruik en duurzaamheid
Na de bouwwerkzaamheden behoudt het bouwhek zijn waarde, omdat het herbruikbaar is. Het product kan mee naar een ander project of verkocht worden. Hergebruik van gaashekwerk is niet ideaal door de hoge kosten van (de)montage.

Financiële reden
Bouwhekken kunnen gehuurd en aangekocht worden. Bouwhekken zijn er in diverse prijsklassen ook in dezelfde voordelige klasse als gaashekwerk. De restwaarde van een bouwhek is overal het algemeen hoger dan die van een gaashekwerk.

De uitstraling
Beide opties zien er direct na oplevering goed verzorgd uit. Bouwhekken zijn voorzien van een staalmat en hebben daardoor meer stijfheid.

Herstel
Mocht er schade optreden is voor de reparatie van een gaashekwerk hulp van experts nodig. Bij een semi-permanent bouwhekwerk is het mogelijk om de reparatie zelf uit te voeren.

Veiligheid
Het is door de sterke staalmat moeilijker om een bouwhek door te knippen dan een gaashekwerk. Een gaashekwerk is te openen zonder tang. De uitstekende punten van een bouwhek ontmoedigen het overklimmen. Mechanisch is een bouwhek sterker en veiliger.

Conclusie
Bij de keuze van een hek bij langdurige projecten moet je goed nadenken wat je met het hek wilt bereiken. Een semi-permanent bouwhekwerk combineert de voordelen van bouwhekken met de lage aanschafprijs van gaashekwerk.